Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 21:00 (κατόπιν ραντεβού), Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Μη Χειρουργική Απώλεια Βάρους

Επεμβάσεις

Τι είναι το γαστρικό Botox;

Το γαστρικό Botox για την υποβοήθηση απώλειας βάρους, είναι μια σχετικά πρόσφατη εξέλιξη στο χώρο της Βαριατρικής. Γίνεται με τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης ίδιας με αυτή που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες από τους πλαστικούς χειρουργούς και τους δερματολόγους για αισθητικούς σκοπούς. Έτσι υπάρχει τεράστια εμπειρία και τεκμηρίωση σχετικά με την ασφάλεια χρήσης του φαρμάκου αυτού.

Μελέτες έδειξαν ότι η ένεση της ίδιας αυτής ουσίας (με την εμπορική ονομασία Botox ή Dysport) σε συγκεκριμένα σημεία του στομάχου, βοηθά στην επίτευξη απώλειας βάρους (πάντα σε συνδυασμό με υποθερμιδική δίαιτα).

Τα παλαιού τύπου γαστρικά μπαλόνια απαιτούσαν >3-4 ώρες παραμονής στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνει η τοποθέτηση με γαστροσκόπηση κατόπιν χορήγησης μέθης. Με την ολοκλήρωση του χρόνου θεραπείας απαιτείτο δεύτερη γαστροσκόπηση προκειμένου να αφαιρεθεί το μπαλόνι

Αυτή η πολύπλοκη διαδικασία δεν είναι πλέον απαραίτητη. Το μπαλόνι Allurion (γνωστό και ως Elipse) δύναται να καταποθεί χωρίς αναισθησία και χωρίς γαστροσκόπηση. Η αποβολή του μπαλονιού γίνεται αυτόματα με την κένωση καθώς το μπαλόνι είναι προγραμματισμένο να αδειάσει σε περίπου 4 μήνες. Λόγω του σχεδιασμού του αποβάλλεται χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση με την κένωση.

Η πολύ έμπειρη ομάδα μας που αποτελείται από εξειδικευμένους ιατρούς και διαιτολόγούς, προσφέρει επίσης μη χειρουργικές λύσεις για την παχυσαρκία. Αυτές οι λύσεις προσφέρονται για άτομα που έχουν πλεονάζον βάρος και είναι αποφασισμένα να χάσουν βάρος αλλά δεν επιθυμούν χειρουργικές επεμβάσεις ή το ΒΜΙ είναι χαμηλότερο από το απαιτούμενο ώστε να έχουν ένδειξη για Βαριατρική Χειρουργική.

Θα αξιολογηθείτε από την ομάδα μας και θα σας προταθούν οι εναλλακτικές που μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Διαχείριση τρόπου ζωής/διατροφολογικές αλλαγές
  • Φαρμακευτική αγωγή
  • Ενδοσκοπικό Γαστρικό Botox (ΒΜΙ ≥27kg/m2)
  • Καταπινόμενο Γαστρικό μπαλόνι (Elipse) (ΒΜΙ ≥27kg/m2)

Στόχος μας είναι να σας υποστηρίξουμε σε αυτό το ταξίδι προς την ελάττωση του βάρους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Eπικοινωνία

YouTube:

Facebook:

Διεύθυνση Ιατρείου
Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Λ. Μεσογείων 107, 11526 Αθήνα
7ος όροφος, Γραφείο 720

Ώρες Ιατρείου
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 21:00 (κατόπιν ραντεβού)
Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Τηλέφωνα:
Κινητό: 6947 828 048
Γραμματεία Ιατρείου: 210 697 9023 (Φένια Καλούδη)

Email: info@vc-surgery.com