Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 21:00 (κατόπιν ραντεβού), Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Ανάρρωση στο σπίτι

Ανάρρωση στο σπίτι

Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, θα επιστρέψετε στο σπίτι για να συνεχίσετε την ανάρρωσή σας.

Η ανάρρωση του καθενός είναι διαφορετική ανάλογα με την επέμβαση και την σωματική σας κατάσταση, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς αναμένεται να επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά από δύο έως τρεις εβδομάδες.

Είναι φυσιολογικό να νιώθετε κουρασμένοι για μερικούς μήνες, ειδικά όταν το σώμα σας αναρρώνει από μια μεγάλη χειρουργική επέμβασης.

Μετεγχειρητικές συμβουλές

Ακολουθήστε τις μετεγχειρητικές συμβουλές προσεκτικά. Ειδικά εάν πρόκειται για επεμβάσεις παχυσαρκίας ή επεμβάσεις στον οισοφάγο και το στομάχι ακολουθείστε το διαιτολόγιο μεταβατικής δίαιτας που θα σας δοθεί σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες σας. Η τροποποίηση της διατροφής και του μεγέθους της μερίδας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Είναι σημαντικό να περπατάτε και να κινείστε το δυνατόν περισσότερο και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν. Κάντε ήπια άσκηση όταν αισθάνεστε ότι μπορείτε σε συνεννόηση με το Δρ Χαραλαμπάκη. Αυτό θα κάνει το σώμα σας να κινείται ξανά και σας βοηθά στην ανάρρωση σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό ώστε να αναπτύξετε έναν πιο ενεργό/υγιεινό τρόπο ζωής για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους σας. Ωστόσο, μην είστε πολύ φιλόδοξοι στην άσκηση σας. Το ήπιο περπάτημα και το κολύμπι είναι καλά (μόλις οι πληγές σας επουλωθούν). Προσοχή σε έντονα αθλήματα και δραστηριότητες.

Ειδικά αν έχετε υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης κήλης, είναι σημαντικό να αποφύγετε σωματική καταπόνηση πριν σας επιτραπεί από τον θεράποντα ιατρό. Αλλιώς ο κίνδυνος επανεμφάνισης της κήλης είναι μεγαλύτερος. Μην επιχειρήσετε καμία άρση βαρών ενώ αναρρώνετε (όπως παιδιά, ψώνια ή αποσκευές). Θα χρειαστεί να κανονίσετε κάποια βοήθεια εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Μην οδηγείτε για τις πρώτες εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Λόγω των παυσίπονων και του μετεγχειρητικού πόνου, τα αντανακλαστικά σας επιβραδύνονται και συνεπώς η οδήγηση δεν είναι ασφαλής.

Συνιστάται να κάνετε ντους αντί για μπάνιο τις πρώτες 1-2 εβδομάδες και να στεγνώνετε τις τομές σας χωρίς να τις τρίβετε. Προσέξτε για σημάδια λοίμωξης του τραύματος όπως ερυθρότητα, πόνο, πρήξιμο ή διαρροή υγρού. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά, επικοινωνήστε μαζί μας.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

Για τυχόν απορίες ή συμβουλές σχετικά με την ανάρρωσή σας, θυμηθείτε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για να σας υποστηρίξουμε, οπότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Όποιες άλλες απορίες μπορεί να έχετε, καλό είναι να τις σημειώσετε σε ένα χαρτί ώστε να τις συζητήσουμε κατά τη μετεγχειρητική εξέταση σας.

Eπικοινωνία

YouTube:

Facebook:

Διεύθυνση Ιατρείου
Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Λ. Μεσογείων 107, 11526 Αθήνα
7ος όροφος, Γραφείο 720

Ώρες Ιατρείου
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 21:00 (κατόπιν ραντεβού)
Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Τηλέφωνα:
Κινητό: 6947 828 048
Γραμματεία Ιατρείου: 210 697 9023 (Φένια Καλούδη)

Email: info@vc-surgery.com