Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 21:00 (κατόπιν ραντεβού), Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Καταπινόμενο Γαστρικό Μπαλόνι Elipse

Τα παλαιού τύπου γαστρικά μπαλόνια απαιτούσαν >3-4 ώρες παραμονής στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνει η τοποθέτηση με γαστροσκόπηση κατόπιν χορήγησης μέθης. Με την ολοκλήρωση του χρόνου θεραπείας απαιτείτο δεύτερη γαστροσκόπηση προκειμένου να αφαιρεθεί το μπαλόνι

Αυτή η πολύπλοκη διαδικασία δεν είναι πλέον απαραίτητη. Το μπαλόνι Allurion (γνωστό και ως Elipse) δύναται να καταποθεί χωρίς αναισθησία και χωρίς γαστροσκόπηση. Η αποβολή του μπαλονιού γίνεται αυτόματα με την κένωση καθώς το μπαλόνι είναι προγραμματισμένο να αδειάσει σε περίπου 4 μήνες. Λόγω του σχεδιασμού του αποβάλλεται χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση με την κένωση.

Το καταπινόμενο γαστρικό μπαλόνι Allurion ( Elipse ) δεν απαιτεί εισαγωγή στο

νοσοκομείο, παρά μόνο ένα ραντεβού σε ακτινολογικό εργαστήριο συνολικής διάρκειας 20 λεπτών. Δεν υπάρχει ενδοσκόπηση για να εισαχθεί το μπαλόνι, απλά καταπίνετε την ειδική κάψουλα με ένα ποτήρι νερό. Όταν επιβεβαιωθεί η θέση του μέσω απλής ακτινογραφίας, το μπαλόνι γεμίζει με ειδικό αλατούχο διάλυμα. Η σωστή θέση επιβεβαιώνεται με δεύτερη ακτινογραφία και κατόπιν τούτου αφαιρείται ο μικρός σωληνίσκος πλήρωσης. Καθώς δεν χρησιμοποιείται ηρεμιστικό, μπορείτε να φύγετε άμεσα και ακόμη και να οδηγήσετε προς το σπίτι.

Το γαστρικό μπαλόνι που καταπίνεται καταλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή στο στομάχι σας και λειτουργεί ως περιοριστής της ποσότητας που μπορείτε να καταναλώσετε, βοηθώντας σας να αισθανθείτε πλήρεις με μικρούς όγκους φαγητού. Παραμένει στη θέση του για 4 μήνες έως ότου ανοίξει η ειδική βαλβίδα απελευθέρωσης. Στη συνέχεια το μπαλόνι αδειάζει και περνά φυσικά δια της φυσιολογικής οδού. Δεν απαιτείται διαδικασία αφαίρεσης ή περαιτέρω επίσκεψη στο ιατρείο.

Η καταλληλότητα αυτής της μεθόδου για την περίπτωση σας θα επιβεβαιωθεί κατά την επισκέψή σας στο ιατρείο και τη λήψη ιατρικού ιστορικού.

Η αναμενόμενη απώλεια βάρους είναι κατά μέσο όρο 12-15% του σωματικού σας βάρους.

Με το πακέτο διατροφολογικής παρακαλούθησης και καθοδηγησης που θα λάβετε για τους επόμενους μήνες, στόχος είναι να διατηρήσετε την απώλεια βάρους μακροπροόθεσμα.

ΝΕΟ Allurion Plus+

Το διαδοχικό μας πακέτο μπαλονιών λαμβάνει τα οφέλη του καταπινόμενου εμφυτεύματος αλλά με 2 διαδοχικά μπαλόνια αντί για 1. Γενικά, το 80% του βάρους που χάνετε είναι στους πρώτους 3 μήνες. Η υπόλοιπη περίοδος εμφύτευσης επικεντρώνεται στη μάθηση νέων συμπεριφορών και όχι στην απώλεια βάρους.

Σε αντίθεση με τα μακροπρόθεσμα μπαλόνια μονής εμφύτευσης, με το Allurion Plus+, επωφελείστε από δύο φάσεις απώλειας βάρους. Μια μέση απώλεια 15 κιλών στον πρώτο 4μηνο και στη συνέχεια επιπλέον 7 κιλά στο δεύτερο κύκλο τοποθέτησης. Αφήνουμε ένα διάστημα 2 μηνών μεταξύ των 2 τοποθετήσεων ώστε να επιτρέψουμε στο στομάχι να ξεκουραστεί και να επανέλθει, ενεργοποιώντας το σώμα σας στη δεύτερη ώθηση απώλειας βάρους.

Πώς λειτουργεί το καταπινόμενο γαστρικό μπαλόνι

 • Η διαδικασία τοποθέτησης διαρκεί 20 λεπτά και δεν απαιτείται εισαγωγή στο νοσοκομείο.
  3
 • Καταπίνετε την ειδική κάψουλα μπαλονιού με λίγο νερό
  4
 • Το μπαλόνι γεμίζει με φυσιολογικό ορό μέσω μικρού καθετήρα
  5
 • Με το πέρας, μπορείτε να εξέλθετε και ακόμη και να οδηγήσετε προς το σπίτι
  6
 • Παρακολουθήστε τη δραστηριότητα άσκησής σας με το Allurion Health Tracker
  12

Allurion (Elipse) | 4 Μήνες

Μπαλόνι που καταπίνεται, ιδανικό αν θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία μιας νοσοκομειακής διαδικασίας και της γαστροσκόπησης. Τοποθετείται χωρίς ενδοσκόπηση ή καταστολή. Εξαιρετικό για εκκίνηση απώλειας βάρους.

Μέση απώλεια 15kg (12-15% του σωματικού βάρους)

 • BMI 27-50kg/m2
 • Εμφύτευση 4 μηνών
 • Διαιτολογική υποστήριξη στη συνέχεια
 • Ιδανικό ως kickstart για να επαναφέρετε το βάρος σας σε καλό δρόμο

Allurion Plus+ | 8 Μήνες

ΝΕΟ διαδοχικό πακέτο μπαλονιών προσφέρει τα οφέλη του καταπινόμενου μπαλονιού αλλά με 2 διαδοχικά μπαλόνια, το ένα μετά το άλλο. Η εμφύτευση του 2ου μπαλονίου μετά από ένα διάλειμμα 2 μηνών δίνει επιπλέον ώθηση. Μέση απώλεια 22kg* (επιπλέον 7%)

 • ΒΜΙ 27-50kg/m2
 • Εμφύτευση 2 x 4 μηνών με κενό 2 μηνών μεταξύ τους
 • Διαιτολογική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια
 • Ιδανικό εάν οι προσδοκίες σας για απώλεια βάρους είναι υψηλότερες

Eπικοινωνία

YouTube:

Facebook:

Διεύθυνση Ιατρείου
Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Λ. Μεσογείων 107, 11526 Αθήνα
7ος όροφος, Γραφείο 720

Ώρες Ιατρείου
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 21:00 (κατόπιν ραντεβού)
Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Τηλέφωνα:
Κινητό: 6947 828 048
Γραμματεία Ιατρείου: 210 697 9023 (Φένια Καλούδη)

Email: info@vc-surgery.com