Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 21:00 (κατόπιν ραντεβού), Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Η παραμονή σας στο νοσοκομείο

Η παραμονή σας στο νοσοκομείο

Οι περισσότερες επεμβάσεις πραγματοποιούνται λαπαροσκοπικά. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε τέσσερις ή πέντε μικρές τομές (κοψίματα) στην κοιλιά αντί για μία μεγάλη τομή, επιτρέποντάς σας έτσι να αναρρώσετε γρηγορότερα, με λιγότερο πόνο και περιορισμό στις κινήσεις και τελικά να έχετε πολύ μικρότερες ουλές.

Για ορισμένους ασθενείς, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι τεχνικά δύσκολη, ανάλογα με τη σωματική διάπλαση ή προηγούμενη χειρουργική επέμβαση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ή να χρειαστεί η μετατροπή σε «ανοικτή επέμβαση». Αυτό συμβαίνει σε λιγότερο από 2-3% των ασθενών.

Η διάρκεια των επεμβάσεων διαφέρουν ανάλογα με το είδος και την τεχνική δυσκολία. Τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τεχνικές λεπτομέρειες θα συζητηθούν αναλυτικά κατά την επίσκεψη στο ιατρείο.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται υπό γενική αναισθησία. Θα συναντήσετε τον Αναισθησιολόγο πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να συζητήσετε τη διαδικασία και τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με τη χειρουργική διαδικασία. Η αναισθησία στην εποχή μας είναι εξαιρετικά ασφαλής, ειδικά σε έμπειρα και εξειδικευμένα χέρια, όπως των Αναισθησιολόγων της ομάδας μας.

Με το πέρας της επέμβασης, θα μεταφερθείτε στην περιοχή ανάνηψης μέχρι να περάσει η δράση της αναισθησίας, οπότε θα και επιστρέψετε στο δωμάτιό σας για περαιτέρω ανάρρωση.

Μετά την εγχείρηση

Θα ξυπνήσετε στην ανάνηψη που βρίσκεται δίπλα στις χειρουργικές αίθουσες. Όταν το προσωπικό εκεί είναι ικανοποιημένο ότι είστε αρκετά καλά, θα μεταφερθείτε στο θάλαμό σας. Θα σας χορηγούνται ενδοφλέβια υγρά (ορός) που περνούν μέσα από μια κάνουλα (μικρή βελόνα) στο χέρι σας για να σας κρατήσει ενυδατωμένο/η. Επίσης θα έχετε οξυγόνο για λίγο, καθώς το αναισθητικό και τα δυνατά παυσίπονα που δίνονται κατά το χειρουργείο μπορεί να σας κάνουν να νυστάζετε έντονα.

Δίαιτα

Μπορείτε να αρχίσετε να πίνετε μικρές ποσότητες νερού αμέσως μετά την πλήρη αφύπνιση σας. Ο χρόνος και η ποσότητα θα καθοριστούν με ακρίβεια μετά το χειρουργείο. Ανάλογα με το είδος της επέμβασης θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες.

Κινητοποίηση

Το προσωπικό του νοσοκομείου θα σας σηκώσει από το κρεβάτι όταν είστε έτοιμοι. Ακόμα και μικρές ασκήσεις (όπως η περιστροφή των αστραγάλων σας) είναι πολύ χρήσιμες για να ξεκινήσετε να κινείστε ξανά και να μειωθεί ο κίνδυνος θρόμβωσης. Η γρήγορη κινητοποίηση συμβάλλει καθοριστικά στην ταχύτερη ανάρρωση και την πρόληψη μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Επιστροφή στο σπίτι

Θα είστε έτοιμοι να πάτε στο σπίτι ανάλογα με το είδος του χειρουργείου είτε το ίδιο βράδυ είτε μετά από μία έως δύο διανυκτερεύσεις στο νοσοκομείο. Οι χειρουργικές τομές θα είναι καλυμμένες είτε με αποστειρωμένες γάζες είτε με ειδική κόλλα δέρματος. Δεν θα υπάρχουν ράμματα που πρέπει να αφαιρεθούν καθώς αυτά είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα. Κατά το εξιτήριο, ο θάλαμος θα σας δώσει εφεδρικές γάζες σε περίπτωση που τις χρειαστείτε.

Πριν αναχωρήσετε από το νοσοκομείο θα σας δοθεί το επόμενο ραντεβού σας με τον Δρ Χαραλαμπάκη για τη μετεγχειρητική εξέταση.

Όταν θα είστε στο σπίτι θα έχετε όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειαστείτε οτιδήποτε.

Eπικοινωνία

YouTube:

Facebook:

Διεύθυνση Ιατρείου
Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Λ. Μεσογείων 107, 11526 Αθήνα
7ος όροφος, Γραφείο 720

Ώρες Ιατρείου
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 21:00 (κατόπιν ραντεβού)
Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Τηλέφωνα:
Κινητό: 6947 828 048
Γραμματεία Ιατρείου: 210 697 9023 (Φένια Καλούδη)

Email: info@vc-surgery.com