Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 21:00 (κατόπιν ραντεβού), Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Χειρουργική Ανωτέρου Πεπτικού

Επεμβάσεις

 diafragmakili

Η διαφραγματοκήλη είναι ένας τύπος εσωτερικής κήλης. Δεν εμφανίζεται δηλαδή ως εξόγκωμα όπως οι άλλοι τύποι κήλης του κοιλιακού τοιχώματος.

Η διαφραγματοκήλη προκύπτει όταν ένα μέρος του στομάχου ωθείται προς τα πάνω εντός του μεσοθωρακίου, δια μέσου ενός ανοίγματος στο διάφραγμα που είναι γνωστό ως οισοφαγικό τρήμα. Το στομάχι σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται πίσω από την καρδιά

Οι περισσότερες διαφραγματοκήλες είναι γνωστές ως ολισθαίνουσες ή τύπου 1, στις οποίες η ένωση μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου ολισθαίνει προς τα πάνω στο στήθος, ενώ το υπόλοιπο στομάχι βρίσκεται εντός της κοιλιάς. Λιγότερο συχνές είναι οι διαφραγματοκήλες στις οποιες μέρος του στομάχου «ανεβαίνει» στο στήθος.

Οι κήλες αυτές είναι κατά κανόνα μεγαλύτερες σε μέγεθος. Αυτός ο τύπος κήλης που ονομάζεται παραοισοφαγική ή τύπου 2 ή 3 μπορεί να σχετίζεται με πιο σοβαρές επιπλοκές όπως ο στραγγαλισμός του στομάχου.

lapar antipal surg

Η χειρουργική αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης ονομάζεται θολοπλαστική. Η παλινδρόμηση είναι το αποτέλεσμα της παθολογικής διαφυγής οξέος από το στομάχι προς τον οισοφάγο. Αυτό προκαλεί φλεγμονή και πόνο (καούρα). Κανονικά, υπάρχει μια σειρά μηχανισμών που λειτουργούν ως φραγμός στην παλινδρόμηση οξέος. Μέρος αυτού του φραγμού είναι μια λειτουργική βαλβίδα στον κατώτερο οισοφάγο που ονομάζεται κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας.

 

Φύλλο πληροφοριών ασθενούς

Διαβάστε προσεκτικά αυτό το φύλλο διατροφής για να βεβαιωθείτε ότι είστε ενήμεροι για το ποιά δίαιτα πρόκειται να ακολουθήσετε πριν από το χειρουργείο και για πόσες εβδομάδες.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε αυτή τη δίαιτα πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Αυτή δεν αποτελεί δίαιτα απώλειας βάρους που μπορεί να ακολουθείται για διάστημα μεγαλύτερο των 4 εβδομάδων. Αν θέλετε συμβουλές για τη δίαιτά σας μετά τη χειρουργική επέμβαση, μιλήστε με ένα μέλος της χειρουργικής ομάδας.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η προεγχειρητική δίαιτα

Οι χολόλιθοι είναι σκληροί κρύσταλλοι διαφόρων ουσιών που μπορούν να σχηματιστούν στη χοληδόχο κύστη. Η κύρια λειτουργία της χοληδόχου κύστης είναι να βοηθήσει στην πέψη των τροφών αποθηκεύοντας και απελευθερώνοντας τη χολή στο λεπτό έντερο. Η χολή διασπά τα λίπη έτσι ώστε να μπορούν να αφομοιωθούν και να απορροφηθούν. Πολλοί άνθρωποι που έχουν πέτρες στη χολή δεν έχουν συμπτώματα άλλοι όμως υποφέρουν από επεισόδια κοιλιακού άλγους, φούσκωμα, ναυτία και έμετος. Σε μερικούς ανθρώπους, οι χολόλιθοι μπορούν να προκαλέσουν πόνο στην επάνω δεξιά πλευρά της κοιλιάς ή δυσπεψία μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λιπαρά ή πρωτεΐνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές να έχετε πέτρες στη χολή, ειδικά αν είστε γυναίκες.

Η απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα είναι

Eπικοινωνία

YouTube:

Facebook:

Διεύθυνση Ιατρείου
Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, Λ. Μεσογείων 107, 11526 Αθήνα
7ος όροφος, Γραφείο 720

Ώρες Ιατρείου
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 21:00 (κατόπιν ραντεβού)
Σάββατο: (κατόπιν ραντεβού)

Τηλέφωνα:
Κινητό: 6947 828 048
Γραμματεία Ιατρείου: 210 697 9023 (Φένια Καλούδη)

Email: info@vc-surgery.com